dijous, 1 de maig del 2014

Les 7 meravelles del món contemporani

Les 7 meravelles del món contemporani són:

1. Taj Mahal: Construït entre 1631 i 1654 a la ciutat d'Agra, estat d'Uttar Pradesh, Índia, a la vora del Yamuna, per l'emperador musulmà Shah Jahan de la dinastia mongol.

2. La gran muralla Xina: Antiga fortificació xinesa construïda i reconstruïda entre el segle V a. C. i el segle XVI per protegir la frontera nord de l'imperi Xinès durant les successives dinasties imperials dels atacs dels nòmades de Mongòlia i Manchuria. La seva distància és de 7300 quilòmetres.

3. Crist Redemptor: està situada a 709 metres sobre el nivell del mar, a la ciutat de Rio de Janeiro, Brasil, específicament en el cim del turó del Corcovado. Té una alçada total de 38 metres, inclosos els seus 8 metres de pedestal. Va ser inaugurat el 12 d'octubre de 1931.

4. Machu Picchu: és el nom contemporani que es dóna a una llaqta (antic poblat inca) de pedra construïda principalment a mitjan segle XV en el promontori rocós que uneix les muntanyes Machu Picchu i Huayna Picchu en el vessant oriental dels Andes Centrals, a sud del Perú. El seu nom original hauria estat Picchu o Picho.1 que significa muntanya vella.

5. Petra: El nom de Petra prové del grec i significa pedra, el seu nom és perfectament adequat; no es tracta d'una ciutat construïda amb pedra, sinó, literalment, excavada i esculpida a la pedra.L'assentament de Petra es localitza en una vall estreta, a l'est de la vall de la Aravá que s'estén des del mar Mort fins al Golf d'Aqaba.

6. Coloseu Romà: és un gran amfiteatre de l'època del Imperi romà, construït al segle I al centre de la ciutat de Roma. Originalment era denominat Amfiteatre Flavio (Amphitheatrum Flavium), en honor a la Dinastia Flavia d'emperadors que el va construir, i va passar a ser cridat Colosseum per una gran estàtua situada al costat d'ell, el Colós de Neró, no conservada actualment.

7. La Piràmide de Chichén Itzá: un dels principals llocs arqueològics de la península de Yucatán, a Mèxic, ubicat al municipi de Tinum, en l'estat de Yucatán. Vestigi important i renombrado de la civilització maia, les edificacions principals que aquí perduren corresponen a l'època de la declinació de la pròpia cultura maia denominada pels arqueòlegs com el període postclàssic.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada